Cineva – nu spui cine, persoana insemnata! – si-a manifestat indoiala ca un om zdravan la minte poate avea in casa, fara cea mai mica premeditare, ‘decoratiuni de ciocolata’.  Ei bine, DA, multstimata persoana insemnata, POTI! Este o chestiune de varsta.

De la o anumita etate in sus, devii un fel de harciog  ipohondru si patologic de prevazator.  De la farmacie, iti iei – just in case – medicamente. Pentru muscaturi de albina ipotetice, deranjamente posibile la cap si la burta sau bandaje elastice, plasturi si unguente pentru accidente diverse.  De la bacanie, iei tot ce apuci – mai ales in situatia in care te duci la cumparaturi flamand.  Conserve de peste pe care nu le-a mancat si nu le va manca nimeni din casa pana la data expirarii?Checked! Alimente ‘light’ ,care se dovedesc atat de gretoase incat – dupa ce ai gustat o singura data din ele – le tot impingi spre fundul frigiderului, in speranta ca vor disparea prin minune de acolo? Checked! Stafide si miez de nuca, parca nu mai aveai (evident, atunci cand ajungi acasa observi ca aveai deja doua pungi imense)? Checked! Lucrul pozitiv este acela ca, orice cumparatura catastrofala ai fi facut, iti poti spune, cu multa intelepciune si bun-simt: Lasa, draga, sa fie acolo, ca nu cer de mancare!

Chiar si asa, unele dintre aceste achizitii (vezi decoratiunile de ciocolata) se dovedesc a fi foarte inspirate.  Este si cazul sosului Patak’s Garam Masala Curry Paste, cu ghimbir si scortisoara, pe care l-am cumparat intr-una dintre incursiunile recente la ki-life/amzei.  Cu ajutorul lui, am reusit un fulgerator curry de pui, alaturi de care am potrivit o salata racoroasa de cruditati.  Pentru 2 – 3 persoane, aveti nevoie de urmatoarele:

2 linguri de ulei de floarea soarelui

o ceapa mare, tocata marunt

cam 400g piept de pui, taiat bucatele

1/5 din borcanul de Patak’s Garam Masala Curry Paste

200g pulpa de rosii (in reteta zice sa pui 250g rosii taiate in bucati, insa ‘noua’ nu ne plac pielitele si semintele de rosii in mancare 🙂 )

60ml apa

coriandru sau patrunjel verde tocat

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si suficient de adanca.  Se caleste ceapa vreo 5 minute si apoi se adauga sosul.  Vine randul puiului, care e lasat sa se patrunda 10 minute, amestecand din cand in cand.  Se pun rosiile sau pulpa de rosii, se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic inca vreo 10 minute.  Se ia de pe foc, se presara verdeata tocata si gata.  Salata ajutatoare e simpla – morcov, telina si varza rosie, cu dressing de ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper.

Data viitoare – conform sugestiilor de pe borcan – o sa incerc o marinata, din sosul asta picant + iaurt, jumi-juma.  Va tin la curent cu rezultatul.

Write A Comment