In primul si in primul rand, doresc sa ii multumesc Corinei, care m-a indemnat sa investighez chestiunea unor aperitive mai interesante pentru festinurile care se apropie. Imi tot faceam vant, de ceva vreme, sa pregatesc acest dip extraordinar, insa – in bunul meu stil – amanam si tot amanam. De ce, nu stiu sa va spun, dar mare fraiera eram.
Ingrediente
200g somon afumat, tocat marunt (daca gasiti din cel afumat la rece, cu atat mai bine)
200g crema de branza (philadelphia e perfecta, chiar si light, pentru cei preocupati de silueta)
1 legatura arpagic verde sau, in lipsa, cozi de ceapa verde, tocate marunt
2 – 3 lingurite hrean ras, in otet (dupa gust)
suc de lamaie (dupa gust)
sare (mai cu mila, ca e sarata si branza, dar si somonul)
piper negru, fulgi de chilli
Pune crema de branza intr-un bol. Bate-o bine cu mixerul, sa se faca si mai crema de atat. Adauga-i hreanul, sucul de lamaie, arpagicul tocat si asezoneaza din belsug. Ca sa nu te chinui prea tare cu tocatul arpagicului, iti recomand o manevra utila: strange-l intr-un manunchi si taie-l fin cu foarfeca de bucatarie. It works wonders.
Amesteca acum si somonul tocat si gata! Pune in castron si serveste cu felii de bagheta integrala sau crackers de secara. E atat de buna crema asta – onctuoasa, picanta, parfumata de arpagic (cu gustul lui intre ceapa si usturoi) – ca va las acu’, ma duc sa mananc. Aaaa, sa nu uit, cantitatile astea ar fi pentru 8 persoane adulte, anglo-saxone – nu bag mana in foc ca o sa va ajunga pentru tot atatia mioritici. 🙂
11 Comments
Buna idee,felicitari si mai asteptam si altele!
O reteta deliciosa!
serialul va continua. sper sa reusesc sa trec prin cat mai multe retete. urmeaza si deserturile 🙂
Pare intr-adevar delicioasa, testam inainte de sarbatori, desi pare imposibil s-o dau in bara :).
da, e imposibil de ratat – doar sa o potrivesti dupa gustul propriu 🙂
hei, ăştia care cereţi reţete,
nu e corect faţă de zâna. adică ea să le prepare pe toate acum, înainte, doar ca să le poată pune aici cu tot cu fotografii, iar de sărbători, ce mai mănâncă ?
borş de urzici ?!?
agnes, no to worry! ca eu de sarbatori sunt foarte traditionalista 🙂
Multumesc Zina,
promit ca execut tot ce scrii tu si pozez, ca o eleva buna…
miam, ce bine arata iar somonul, je l’adore!
ma bucur ca iti place – m-am gandit ca e simplu, rapid si nici nu are cine stie ce ingrediente exotice. si mai am!
Pingback: Zana ‘expune’ in premiera la Galeria Hart | Zâna Eficienţei
MULTUMESC !!!
Am asteptat de mult retetele tale, ii multumesc Corinei, de asemenea ,
care te-a hotarat, draga mea, sa atingem bijuteriile tale culinare;
sunt niste cadouri de la Mos Nicolae; poti purta numele Nicole, pentru mine
esti o zana buna ca si numele drag a unei f. bune prietene din Cleveland( USA).
Pupici, Smaranda lui nenea Vornicu, maestru al artei romanesti.
Multumesc, cu intarziere, din suflet si sa avem niste sarbatori cu sanatate si alte retete minunate!