Prin octombrie, deprimata de faptul ca petecul meu cu legume se cam golise, am achizitionat un plic de seminte de ‘ Japanese salad mix’. Nu imi faceam mari sperante, gandindu-ma ca vremea se va nasoli si vom manca, pana la urma, o celebra salata japoneza: ciuciu!
Evident, doar ca sa imi faca in ciuda, clorofila kamikatza si-a spus cuvantul si, fie ploaie, fie bruma, fie vant, frunzulitele astea si-au facut aparitia si sunt bine mersi si acum. Culeg din ele in fiecare dimineata si ma minunez!
Uite cum arata, in stare naturela, mizuna (cea care aduce a rucola), tatsoi-ul (aia verde inchis, care seamana cu spanacul baby) si a treia frunza (pe care nu mai stiu cum o cheama, dar e usor picanta):
Ca sa le mai temperez, le-am inghesuit intr-o salata spectaculoasa, cu rosii din cele pe care uscasem in cuptor. Putin ulei de masline din borcanul cu rosii, putin usturoi tocat (tot de acolo) si cateva picaturi de balsamico mai tarziu, a rezultat chestia asta nipono – macaronara.
14 Comments
Doamne, frumoase sunt! Oare mai cresc frunzele, dacă găsesc semințe, la ora asta, pe un balcon închis?
Lucian, daca mai tine vremea buna, cred ca da, mai ales pe balconul inchis. semintele le-am luat de la hornbach.
rosii uscate? hai fata, pana si eu am luat rosii proaspete din cora. le am de o luna in frigider si tot proaspete sunt. soi bun.
da, pitice, uscate rau, zbarcite, scofalcite, mumifiate! 🙂
Hornbach zici? Vreau si io! Daca aveau si seminte de busuioc (acelasi soi, pt balcon inchis) ma-c sa-mi iau, ca murira busuiocu’ de frig si inconstienta (a mea, ca l-am lasat afara) si face plodu’ scandal la sandvisurile de scoala…
parca aveau, da’ am memoria destul de slaba lately, asa ca … daca ai drum pe acolo, bine 🙂
si brava la plod, ca vrea busuioc in sandvisuri 🙂
excelenta salata! si noua ne plac mult frunzele de orice fel. din astea japoneze nu am incercat dar spanacul e divin
monica, sunt cel putin la fel de bune ca si spanacul 🙂 te asigur
mi-am uscat si eu 2 borcanele…i-a sa incerc o salata 🙂
neaparat – sunt delicioase: dulci, cu miezul aproape cremos si pastreaza tot gustul verii 🙂
asta da fusion, zano :D! brava! ca sa nu mai zic ca iar am cazut in admiratie pentru rosiile tale uscate personal 😀
dap, uscate cu manutzele mele si cu o rabdare de chinez – ca au stat ore in sir in cuptor si au trebuit intoarse de nus tiu cate ori 🙂
Offf,ce pofta mi-ai facut,rosii uscate am ,mai trebuie sa pun la incoltit ceva seminte.
Cele rosii sunt mustar rosu gigant,aroma de mustar putin picant.
Succes in tot ceea ce faci!