Ipoteză: ai cumpărat căpşune. Prea multe. Nu suficient de dulci. Se strică în frigider. E weekend. Îţi e lene. Cum procedezi? Păi, uite-aşa: faci spuma asta delicioasă, care e gata 1-2-3 şi poate fi mâncată în more ways than one.
Ingrediente
- 250g căpşune, spălate, curăţate şi tăiate în cubuleţe
- 25g zahăr tos
- 100ml apă
- 140g marshmallows (dacă sunt mari, taie-i în bucăţele mai mici)
- 200ml smântână lichidă pentru frişcă
Mod de preparare
1. Într-o crăticioara, pune căpşunele, apa şi zahărul tos. La foc potrivit, lasă să fremete până când căpşunele se înmoaie şi pot fi pasate. Ia vasul de pe foc şi, cu o furculiţă, zdrobeşte fructele, astfel încât să obţii un fel de piure.
2. Adaugă bucăţile de marshmallows în crăticioara cu piure de căpşune fierbinte. Amestecă, până când s-au dizolvat complet şi ai o compoziţie spumoasă şi parfumată. În cazul în care s-a răcit prea tare, o mai poţi pune preţ de câteva secunde la foc mic, amestecând continuu. Dă deoparte şi lasă să se răcească.
3. Într-un castron, bate frişca până când îşi menţine forma – să fie aerată şi uşoară, nu doarte densă. Amestecă delicat cu compoziţia de căpşune şi marshmallows. Toarnă într-un castron mare sau în vase mai mici, pentru porţii individuale. Decorează cu felii de căpşune, pune la frigider pentru cel puţin 2 ore, să se întărească.
E grozavă! Parcă iei câte o înghiţitură din cel mai parfumat bubblegum roz şi capsunos. 🙂 După ce am mâncat cam jumătate de castron, am pus spuma asta în congelator. Şi am obţinut o îngheţată perfectă.
Tu ce mai stai? Direcţia frigider, să salvezi căpşunele cele oropsite. 🙂