Hai sa va mai asasinez un pic cu broccoli-ul asta, ca nu degeaba e in top 10 al celor mai sanatoase vegetale. Am facut ieri, pe inserate, o salata mama-mama, dupa reteta lu’ tata Jamie, usor ajustata.
Ingrediente
1 capatana de broccoli – buchetelele desprinse de pe tulpina principala, iar tulpina curatata de coaja si taiata in patru
2 linguri seminte de susan, putin prajite – la foc mic si cu atentie, ca se ard repede
1 catel de usturoi baban, tocat marunt
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingura ulei de susan
3 linguri de sos de soia
1 bucata de ghimbir- cat degetul mare, curatata de coaja si data pe razatoare
suc de lamaie, dupa gust
fulgi de chili, tot dupa gust
Fierbe broccoli-ul la aburi, cam 10 minunte, sa nu se faca praf. Limpezeste-l imediat cu apa foarte rece, ca sa isi pastreze verdele intens.
Intre timp, intr-o tigaie, pune cele 2 tipuri de ulei la incins. Adauga usturoiul, da focul mai mic si lasa sa se caleasca pret de 1 – 2 minute. Ai grija sa nu se arda, pentru ca devine amar. Pune ghimbirul ras intr-o strecuratoare mica si preseaza, ca sa curga in tigaie tot sucul cel bun. Amesteca, adauga sosul de soia plus fulgii de chili si mai lasa 1 minut pe foc, sa dea cateva clocote marunte.
Da deoparte si pune lamaie, cat iti place – trebuie sa obtii un sos in care saratul, iutele si acrul se echilibreaza. Aseaza broccoli-ul intr-un castron. Toarna deasupra sosul si presara semintele de susan. Amesteca usurel, ca sa nu sfarami buchetele cele verzi. Serveste salata calduta, alaturi de un piept de pui la gratar – gata, ti-ai facut planul la mancat sanatos si gustos!
11 Comments
daaaa, imi place mult (si) reteta asta!
broccoli mi se pare o leguma foarte gustoasa, prietenoasa si haioasa.
cu ciuful ala verde parca-i un personaj din desene animate 🙂
eu m-am imprietenit cu el mai bine in ultimul an – de cand am decis sa gatesc mai multe legume si mai sanatoase
pai da, ca orientala noastra cu masline si ceapa nu mai e buna. acum punem brocoli.
maica-mea arunca cu strachina dupa tine….
ia să-ncerc, că pînă acum n-am găsit nici o combinaţie în care să-mi placă brocoli 🙂
sa-mi spui daca te-a convins 🙂
Tre sa fie tare buna! Chiar o sa incerc!
Te pup, Zano!
e excelenta, te asigur!
bun bun! mie imi place broccoli mult, desi astia ai mei nici sa nu-l vada. cica e prea verde, auzi!
ia incearca tu niste chiftelute din legume (in care strecori si broccoli) – sa vedem daca se prind. si daca se prind, le spui ca e patrunjel 🙂
ce idee! hai multam, sa stii ca asa fac hehe, sa vezi ce rad 😉
sa-mi spui daca au ghicit.