Buuuun… Asadar, unu’ nu vrea aia, alalalt nu vrea ailalta …. cum procedezi daca ai de-a face cu lume blazata gastronomic, care s-a invatat cu mancare buna si cu o bucatareasca care bate din calcaie la orice moft? Pai, cum sa va spun, mai bati inca o data din calcaie si te executi. Adica iti chinui creierul si capacitatile culinare sa indesi in ei mancare in acelasi timp gustoasa si sanatoasa. Alegi una dintre cele mai lean & mean bucati de carne si o impachetezi in arome si culori, ca sa devina apetisanta. Si reciclabila in tot felul de salate, sandwich-uri si gustarele. Pe scurt, pregatesti o friptura de piept de curcan la cuptor cu sirop de artar si tot felul de condimente.
Ingrediente
1 kg piept de curcan fara piele si fara os
3 linguri de sirop de artar
1 lingura ulei de masline
1 lingurita sare
2 lingurite chimion pulbere
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita paprica afumata iute (pimenton)
1/2 lingurita boabe de coriandru macinate
1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
putin ulei vegetal, pentru ungerea gratarului
Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 230 grade Celsius.
- Intr-un castron suficient de incapator, amesteca bine siropul de artar, uleiul de masline si toate condimentele.
- Pune in castron pieptul de curcan si tavaleste-l serios prin marinata asta. (Ca alternative practice, poti sa pui marinata si carnea intr-o cutie de plastic etansa sau o punga de plastic cu zip si sa o zgaltai in voie, fara sa mai manjesti alte vase si ustensile de bucatarie).
- Lasa sa se marineze la temperatura camerei timp de 20 minute, amestecand din cand in cand, pentru ca toata suprafata carnii sa intre in contact direct si nemijlocit cu amestecul de condimente.
- Intr-o tava, aseaza un gratar / grilaj / suport uns cu putin ulei vegetal.
- Scoate carnea din marinata si scurge-o bine. Aseaz-o pe respectivul gratar.
- Da la cuptor pentru 25 minute. Trece cuptorul pe functia grill si mai lasa inca 10 minute, sa se rumeneasca frumos.
- Scoate din cuptor, acopera tava cu folie de aluminiu sau cu un servet de bucatarie curat si da-i voie fripturii sa se odihneasca 10 minute. Taie in felii subtiri si serveste cu piure de cartofi fierbinte, stropit cu unt, alaturi de un mega-castron cu muraturi sau o salata de varza rosie. Ori lasa sa se raceasca complet si pune la frigider, in chip de mezel homemade sau de proteina in salatele pe care ti le pregatesti, nu-i asa, seara-devreme, ca sa mai pierzi din bloody kilogramele adunate prin Grecia …..
3 Comments
aici mai ai una mofturoasă, noroc că nu tre să-mi găteşti şi mie.
sirop de arţar-pas, in rest, excelent. să ne trăieşti!
Cum ziceam, mai mofturoasa…. m-am ales macar cu un „excelent”, ceea ce e de apreciat dupa asa o absenta :))))
uite, azi mai primeşti unul. foarte excelent! 🙂