Au trecut şi sărbătorile astea, cu alaiul lor de cumpărături exagerate, bucătăreală fără limite şi mese (aproape) nesfârşite. Mai că îmi vine să pun pariu că şi frigiderul ori cămara ta sunt aglomerate cu o mulţime de crăticioare, casolete ori tăvi cu resturi ale meniului de Paşte. Dacă aşa stau lucrurile, îţi propun o serie de reţete şi de idei care te pot ajuta să scapi de înghesuială, fiind în acelaşi timp eficient şi econom. Vei avea la îndemână câteva gustari, mese de prânz şi de seară gata în doi timpi şi trei mişcări.
Pentru resturile de friptură de miel:
Poţi transforma carnea rămasă într-o delicioasă plăcintă.
Sau poţi pregăti o moussaka pie.
Ai mai putea face un cottage pie, cu cartofii şi friptura rămase.
Pentru garniturile de legume:
Ai pregătit prea mult sparanghel lângă mielul de Paşte? Uite o reţetă excelentă în care îl poţi folosi.
Dacă ai rămas cu prea multă salată verde, voila o propunere recentă de pe blog. E sănătoasă, proaspătă şi crocantă.
Pentru brânza telemea:
Ce ţi-a mai rămas din bucată imensă de brânză cumpărată pentru masa de Paşte, ai putea „recicla” în nişte florini „a la Stavros”,
ca să te ducă cu gândul la vacanţă .
Pentru cozonac:
Ce zici de un bread & butter pudding sau de nişte French toast delicios, cu cremă de mascarpone?
Pentru ouăle roşii în surplus:
O salată nicoise e o idee excelentă.
La final, ai aici nu una, ci trei opţiuni pentru ouă umplute!