Atunci când copilul vine la masă, mama nu discută, ci execută. În acest caz, odrasla m-a pus să pregătesc ceva ce nu mai făcusem de multă vreme: coaste. Aş fi vrut să le frigem pe grătar, însă vedem cu toţii cum e cu timpul (im)probabil – în condiţii meteo neprielnice, au fost pregătite încetinel, la foc mic, la cuptor. Şi bine că a fost aşa.

Ingrediente

  • 1,25 kg coaste de porc, tăiate în bucăţi măricele
  • jumătate de cană de sos chili dulce
  • 1 1/2 linguriţe ghimbir curăţat şi dat pe răzătoare
  • 4 linguri sos de soia
  • 100 ml bere
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

1. Într-un castron încăpător, amestecă sosul de soia, ghimbirul ras, sosul de soia şi berea cu sare şi piper negru după gust. Adaugă bucăţile de scăricică, amestecă bine, să ajungă marinada prin toate cotloanele. Acoperă castronul cu folie de plastic şi pune-l în frigider, pentru cel puţin 3 ore, optim de pe o zi pe cealaltă. Din când în când, întoarce bucăţile de coaste, să nu fie unele mai năpăstuite decât celelalte.

2. Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Peste o tavă mare, protejata cu folie de aluminiu, aşează un grătar de metal. Scoate bucăţile de coaste din marinadă, scurge-le bine şi aşează-le pe grătar. Dă la cuptor. La fiecare jumătate de oră, întoarce bucăţile de coaste şi unge-le cu marinada rămasă. După 3 ore la temperatură redusă, unge bine coastele şi ridică temperatura la 200 grade Celsius, pentru 15 – 20 minute. Stai cu ochii pe cuptor, să nu se ardă bunătate de coaste.

3. Scoate din cuptor, acoperă cu folie de aluminiu şi lasă să se odihnească preţ de 20 minute. Serveşte cu ce ţi se pare potrivit – noi le-am ronţăit împreună cu un kimchi de casă, făcut pe repede înainte, şi cu nişte cartofi noi.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.