In mod normal, toamna ar trebui sa fie un fel de inceput al sfarsitului, cel putin pentru fibra vegetala. Spun in mod normal, pentru ca toamna asta nu e normala.  E plina de un fel de exuberanta aurie,  de lumina primavaratica.  Am inceput sa adun castanele cazute pe strada,vreau sa umplu cu ele un bol.  Din mica gradina urbana, am recoltat ultimele rosii si ardei iuti, pe langa primele smochine coapte.  Ardeii sunt acum insirati la uscat.

Pietele sunt pline cu toate cele de-ale muraturii, de-ale zacustii, de-ale bulionului.  Maine ma duc  sa ma bucur de toate culorile.  Pana atunci, fac o salata de conopida – picanta si aromata.

Ingrediente

1 conopida potrivita, spalata, fiarta (eu arunc intotdeauna prima apa)

2 linguri ulei de masline

2 linguri suc de lamaie

2 linguri de otet de mere

1 lingurita coaja de lamaie rasa

2 linguri de capere

1 lingurita chilli

1 catel de usturoi tocat foarte marunt

putina sare

Intr-un bol, amesteca toate ingredientele pentru sos.  Nu exagera cu sarea – au destul  caperele.

Toarna sosul peste buchetelele de conopida asezate intr-un castron.

Amesteca, acopera si pune la rece pana a doua zi, sa se combine toate aromele.

P.S.  Dedic salata asta tuturor celor nemultumiti de dimensiunea fontului de la comentarii.  Promit sa remediez chestiune in cel mai scurt timp. 🙂

 

4 Comments

  1. mi-am luat dedicaţia, am mâncat-o,f. bună, mai primim ceva ?
    🙄

  2. p.s.
    adică noi mai avem nemulţumiri, tu mai ai de mâncare ?
    🙄

  3. bre, mai traiesti?

    nu de alta, da’ poate ai din capitala te-or mai vedea pe ici, pe colo…noi astia de pe la margini tot asteptam povesti de Craciun

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.