Dupa cum ziceam, tresalta fibra vegetala in mine si am un chef nebun de salata. Asa ca, alaturi de salata de varza rosie, am pus in blide si o salata de cartofi a l’americaine.
Ingrediente
1 kg cartofi de salata
4 linguri otet de mere cu miere
1 lingurita de sare
cam 3 – 4 linguri maioneza
putin ulei de floarea soarelui
1 ceapa rosie, taiata pestisori
1 ardei capia mic, taiat in fasii
3 tulpini de telina taiate in bucatele + frunzele lor tocate (pentru decor)
3 oua fierte, curatate si taiate in felii
amestec de piper boabe macinat
Uite cum faci: pui la fiert cartofii bine spalati, in apa rece cu putina sare. Dupa ce apa da in clocot, lasi sa fiarba la foc moale cam 20 de minute, pana cand cartofii sunt patrunsi.
Intre timp, intr-un castron mic, amesteci otetul de mere cu sarea, pana cand sarea s-a dizolvat complet.
Atunci cand cartofii sunt fierti, ii lasi sa se racoreasca doar cat sa poata fi manipulati si curatati de coaja. Ii cureti usurel, sa nu se sfarame si ii tai in cuburi pe care le pui intr-un mare castron. Torni peste ei amestecul de otet cu sare si amesteci bine – ideea e ca sosul asta sa se imbibe urgent in cartofii calduti.
Adaugi apoi ceapa, ardeiul, telina, ouale si maioneza si amesteci din nou. Daca salata ti se pare prea vartoasa, o mai potrivesti cu putin ulei. Asezonezi cu piper si decorezi cu frunzele de telina tocate. Reteta cea originala nu include ardei rosu si foloseste ceapa alba, nu rosie, insa eu o prefer pe asta a mea, mai colorata, mai neaosa. In regatul meu zanesc, am mancat-o cu salata de varza, ca sa mai sarim carnea din program.
2 Comments
de la caldura asta, ca si aici e tot asa, primavaratic. pare bun de tot ce ai facut tu aici, iar mie cartofii imi plac mult de tot
si mie imi place mancarea cea de gulie pe care ai facut-o tu 🙂 o sa o incerc neaparat!