Am plecat. Ca in fiecare an, Grecia.  Am mancat, am inotat, am dormit, am zacut, iar am mancat. Iar am dormit.  Intre timp, am cautat semnele crizei grecesti.  Le-am gasit: anemice.  Cate un bon fiscal pe ici, pe colo, cate o pravalie ori o benzinarie inchisa, ceva mai multe panouri pentru vanzari de case si terenuri.  Cam atat.  In rest, sirtaki la greu.

De la distanta, mi se parea mai grava situatia cu Cruduta molestata de Costea decat criza greceasca.  Despre ailalta criza romaneasca nu mai spun – am ignorat-o, ca sa nu imi stric digestia de boa constrictor.

Serviciile grecesti, cum le stiam.  De cele mai multe ori excelente, cateodata rizibile.

Exemplul 1

Resort de 4 stele, pe coasta de vest a Greciei.  Rezervor defect la closet, susurand non-stop.  Sunat receptie, cerut instalator reparat defectiune.  Da, da, vine imediat! Asteptat ore.  24 ore.  Insomnie pe fond de izvorakis.  Sunat din nou, vorbit vehement, admonestat receptionera blonda.  Venit instalator cu mainile in sold.  Tratat turisti drept idioti, printre dinti.  Instalator aratat turisti miscare de jiu jitsu pentru actionare rezervor closet.  Ne? Adica da, turisti inteles manevra.  Razbunat zilnic pe rezervor, timp de sapte zile.

Exemplul 2

Beach bar pe tarm de Sithonia.  Prieten comandat whisky cu o Cola separat.  Cola venit in sticla, fara pahar, fara gheata.  Dialog cu barman.

Prieten: This is hot.

Barman: What? You no like hot?

Prieten: Do you think Cola is good hot?

Barman: Is good hot.  Why not?

Cat despre mancare, ce-as putea zice cand ma uit pe cantar si imi bine sa plang? Pot eu zice ca nu e buna? Nu pot.

Descoperirea sezonului e bucata asta de feta, imbracata in aluat, rumenita si servita calduta, cu un sos de miere, balsamico, seminte de susan prajite si putina scortisoara presarata imprejur.  In rest, multa mancare greceasca, asa cum o stiti.

 

 

3 Comments

  1. Cristina Oanta Reply

    De ce-ar fi grecii diferiti de romani, adica intr-o criza de nesimtire prelungita (nu vreau sa zic incurabila because I’m a born optimist!) adancita de lipsa de bani. Acum totul e si mai permis: doar suntem in criza 🙂

  2. Zana Eficientei Reply

    Draghe, la romani pana si criza e crizata, dupa cum zici. 🙂

  3. Pingback: La Zana vanturata | Zâna Eficienţei

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.