E al naibii de greu sa te re-obisnuiesti sa gatesti cu portia.  Pana de curand nu cunoasteam alte masuri decat oala si cratita.  Plecarea ‘odorului’ din cuibul parintesc, simultan cu decizia de a nu mai arunca atata mancare, m-a facut sa regandesc complet meniul saptamanal.  Vreau sa gatesc atat cat trebuie, proaspat si cu ingrediente de sezon.  In cazul in care gatesc in cantitati mari, vreau sa pot pune cel putin jumatate la congelator, pentru zilele si serile cand sunt obosita sau lenesa.  Pentru aceasta schimbare de strategie culinara, pastele sunt excelente.  Retetele pot fi ajustate pentru una sau doua persoane, fara probleme si riscuri, sunt rapide si delicioase.  Asta-seara, springli cu sos de ton si capere.

Ingrediente

200g springli (niste paste cu ou, in forma de arc – le-am luat de la real)

1 salota mica, tocata foarte fin – uraaa! am gasit salote la metro

1 catel de usturoi tocat marunt

1 cub de unt

2 lingurite de patrunjel proaspat tocat

2 lingurite de capere, bine stoarse

1 cutie de ton in apa (cam 100g ton bine stors)

75 ml smantana lichida

piper negru, piper rosu

2 – 3 lingurite suc de lamaie

In apa clocotita din belsug, cu putina sare, pune la fiert pastele.  Urmeaza instructiunile de pe pachet pentru ca pastele sa fie al dente. Scurge-le bine.

Cat timp fierb pastele, pregateste sosul.  Intr-o tigaie mica, topeste untul. Pune la calit salota si usturoiul tocat, timp de 1 – 2 minute.  Adauga tonul, sucul de lamaie, caperele, 1 lingurita de patrunjel tocat si smantana lichida.  Lasa pe foc mic 4- 5 minute, amestecand din cand in cand.  Asezoneaza cu piper negru, piper rosu si suc de lamaie (daca mai este necesar).  Pune sosul peste paste, amesteca bine, presara restul de patrunjel tocat.  A mers de minune cu un paharel, hai doua, de retsina greceasca.

5 Comments

  1. Pingback: Quiche cu somon afumat | Zâna Eficienţei

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.