O reteta simpla, simpla si un rezultat de exceptie!

Ingrediente (pentru 2 persoane)

1 lingura de ulei

150g linte

1 ceapa rosie, tocata

2 catei de usturoi, tocati marunt

1 pahar de vin rosu (in cazul meu, niste Feteasca Neagra)

500ml apa + 1 cub de supa de pui

2 fire de cimbru proaspat

sare, piper, patrunjel verde tocat

Incingi uleiul intr-o craticioara, adaugi ceapa si usturoiul tocat – sa se rumeneasca putin.

Torni apa si vinul, adaugi lintea, cubul de supa sfaramat si cele 2 crengute de cimbru.

Potrivesti de sare si piper, apoi lasi sa fremete la foc mic, pana cand lintea e fiarta.  Daca mai e nevoie, mai adaugi cate putina apa.

La final, amesteci cu patrunjelul verde tocat.  Noi am mancat-o pe post de garnitura, impreuna cu muschi de vita la tigaie cu sos de mustar si vin, plus un fel de risotto cu ciuperci si spanac.  Daca te rezumi doar la linte, ii poti adauga 100g chorizo, taiat bucatele si tras un strop la tigaie.

 

Write A Comment