Cu asta am crescut, despre asta va povestesc.  In serile de vara si pana tarziu, spre septembrie, pe asta ne bateam in toiul noptii, atunci cand te trezeste din somnul lin soarecele de iti umbla prin burta.  Daca pui alaturi un pahar cu apa rece sau unul cu lapte, esti aranjat.  Baga insa se seama si numara bucatile pe care le mananci, ca sa vezi daca esti tare la aritmetica.  La diete draconice e clar ca nu stai prea bine.

Ingrediente

4 – 5 oua ( in functie de marime)

250 – 300g zahar tos (tu decizi, in functie de cat de dulci sunt fructele)

250 – 300g faina alba

1 plic cu praf de copt

1 pahar cu ulei

Fructe de sezon (piersici, nectarine, caise, visine, prune sau pere)

1 lingurita de esenta de vanilie

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Curata fructele de samburi si taie-le in felii frumoase, nu prea subtiri, apoi pune-le intr-un castron, sa se scurga bine de zeama.  Daca folosesti pere, curata-le si de coaja si taie-le in cubulete.

Unge o tava care merge la cuptor si pudreaz-o cu faina.

Intr-un castron, amesteca bine, cu mixerul, ouale, esenta de vanilie si zaharul, pana cand acesta din urma se dizolva complet, iar compozitia capata volum si devine spumoasa.  Adauga faina cernuta si praful de copt.  Amesteca bine, turnand si uleiul incetisor, tot amestecand in castron, pana cand aluatul e omogen.

Toarna aluatul in tava pregatita si aseaza deasupra, in randuri dichisite, fructele, cu coaja in sus.

Da la cuptor cam 45 de minute, pana cand s-a rumenit frumos.  Incearca  – dupa bunul obicei – cu scobitoarea, ca sa vezi daca e gata.  Scoate din cuptor, lasa sa se raceasca .  Taie in patrate potrivite, aseaza pe un platou si pudreaza cu zahar.  Gusta, linge-te pe degete!

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.